
دوره آموزش استاندارد مدیریت پروژه پمباک PMBOK – دانشگاه خواجه نصیر
خلاصه دوره
اهمیت دوره
مدیریت پروژه یکی از مهمترین مهارتهای شناختهشده در قرن 21 محسوب میشود. دانش و تجربه حاصل از تحقق هزاران پروژه در جهان توسط موسسه ®PMI در قالب یک کتاب و استانداردی با عنوان ®PMBOK جمعآوری شده است. افراد مختلف در صنایع و کسب و کارهای مختلف در سرتاسر جهان که با مفهوم پروژه سروکار دارند در صدد فراگیری دانش مدیریت پروژه بوده و مهمترین مرجع آن نیز ®PMBOK میباشد.
شرکت PMPiran به عنوان پیشرو در برگزاری دورههای مدیریت پروژه، از سال 1384 موفق به آموزش این استاندارد به بیش از 2000 نفر از علاقمندان به این حوزه گردیده است.
ویژگیهای دوره PMBOK:
- ایجاد محیط مفرح با استفاده از روش نوین آموزشی مبتنی بر بازی GBL-Game Based Learning
- 32 ساعت آموزش استاندارد پمباک در طول 4 جلسه 8 ساعته
- معرفی افراد برای گذراندن دوره کارآموزی در شرکتهای مختلف
- معرفی به بازار کار در صورت فعالبودن در کلاس
- برگزاری کلاسها در روزهای پنجشنبه و جمعه
در دوره PMBOK شرکتکنندگان نه تنها به طور کامل با 5 گروه فرایندی و 10 حوزه دانشی مدیریت پروژه آشنا شده و مهارتهای لازم جهت مدیریت پروژه را میآموزند، بلکه فرصتهای شغلی بهتری در زمینه مدیریت پروژه بدست خواهند آورد. دوره PMBOK ارائه شده تمامی نیازهای مخاطبین را شناسایی کرده و در صدد رفع انها برمیآید.
0ساعت
(2 روز) در هفته
0ساعت
مدت دوره
0جلسه
در طول دوره
0نفر
ظرفیت دوره
میزان
سرمایهگذاری
13.900.000 ریال
سطح دوره
حرفهای
دستهبندی
استاندارد مدیریت پروژه
گواهینامه
گواهی معتبر از شرکت PMPiran
با ارائه 35 PDU برای شرکت در آزمون PMP
سوالات متداول
برای شرکت در دوره PMBOK هیچگونه پیشنیازی لازم ندارید.
علاقهمندان به دریافت مدارک حرفهای و بینالمللی مدیریت پروژه و کارشناسان و مدیران پروژه که قصد پیادهسازی استاندارد مدیریت پروژه در سازمان خود را دارند و میخواهند به زبان مشترک مدیران پروژه دست یابند.
- آمادگی برای شرکت در آزمون
- تسلط بر ابزارها و تکنیکهای مرتبط با هر کدام از حوزههای دانشی
- تسلط بر زبان مشترک مدیران پروژه در سراسر جهان
مدرسین دوره
سیدعلی فلاحپور PMP-PBA-PSM I
رشته تحصیلی : کارشناسی ارشد مدیریت ساخت | |
مدارک اخد شده: PMP-PBA-PSM I-SP | |
|
سعید مقدسی PMP-ACP
مدارک اخد شده: PMP-ACP | |
|
امیرمسعود شهری PMP-PSM I
مدارک اخد شده: PMP-PSM I | |
|
سید محمدحسن موسوی EMBA
مدارک اخد شده: EMBA | |
|
مهدی معین PMP-PBA-PSM I
مدارک اخد شده: PMP-PBA-PSM I | |
|
بیشتر بدانید!
پروژه چیست؟
پروژه تلاشی موقتی برای ایجاد یک محصول، خدمت یا نتیجه منحصربفرد تعریف میشود. زمان شروع و پایان پروژه و همچنین محدوده و منابع آن از قبل تعیین شده است.
پروژه از این جهت منحصربفرد است که یک عملیات معمولی و روتین نیست بلکه مجموعهای منحصربفرد از عملیاتی است که طراحی شدهاند تا به یک هدف خاص برسند. یک تیم پروژه عموماً از افرادی تشکیل شده که لزوماً همکار نیستند، یا از سازمانهای مختلف و گاهی اوقات از مناطق جغرافیایی متفاوت هستند.
توسعه نرمافزار یک فرایند کسب و کار پیشرفته، ساخت یک ساختمان یا پل، تلاشهای امدادی پس از رخداد بلایای طبیعی، گسترش فروش در یک بازار جغرافیایی جدید، همگی پروژه محسوب میشوند، و همه آنها باید بهگونهای مدیریت شوند تا در زمان مشخص، با بودجه از پیش تعیین شده، آموزش و یکپارچگی که سازمانها به آن نیاز دارند، تحویل داده شوند.
مدیریت پروژه استفاده از دانش، مهارتها، ابزارها و تکنیکها برای فعالیتهای پروژه و جهت رسیدن به الزامات آن است.
این موضوع همیشه به صورت غیررسمی (غیرحرفهای) انجام میشد، اما در قرن 21ام به صورت یک حرفه متمایز ظاهر شد. راهنمای پیکره دانش مدیریت پروژه از موسسه PMI، عوامل تکرارشونده آن را به صورت زیر شناسایی کرد :
- فرایندهای مدیریت پروژه به پنج دسته تقسیم میشوند:
- آغاز
- برنامه ریزی
- اجرا
- نظارت و کنترل
- پایان
- دانش مدیریت پروژه به 10 حوزه زیر تقسیم میشود:
- مدیریت یکپارچگی
- مدیریت محدوده
- مدیریت زمانبندی
- مدیریت هزینه
- مدیریت کیفیت
- مدیریت منابع
- مدیریت ارتباطات
- مدیریت ریسک
- مدیریت تدارکات
- مدیریت ذینفعان
مدیران پروژه چه کسانی هستند؟
مدیران پروژه عوامل تغییر هستند. آنها اهداف پروژه را از آن خود میدانند و از مهارتها و تجربیات خود جهت گسترش حس مشترک بودن هدف در بین تیم پروژه استفاده میکنند. آنها از چالشهای جدید سازمانیافته و مسئولیت به نتیجه رساندن کسب و کار استقبال میکنند.
مدیران پروژه تحت فشار نیز به خوبی عمل کرده و مشکلی با تغییر و پیچیدگی در محیطهای کاری ندارند. آنها به راحتی توانایی تغییر از «نمای کلی» (Big picture) به «جزئیات کوچک اما حیاتی» (Small but crucial details) را دارند و میدانند چه زمانی روی کدام تمرکز کنند.
مدیران پروژه مهارتهای افراد را که جهت افزایش اعتماد و ارتباطات بین تمامی ذینفعان پروژه لازم است را بهبود میدهند. ذینفعان پروژه، حامیان پروژه، کسانی که از نتیجه پروژه بهره میبرند، کسانی که منابع مورد نیاز را در اختیار دارند و اعضای تیم پروژه را شامل میشوند.
مدیران پروژه مجموعهای بزرگ و قابل تغییر از تکنیکها، حل پیچیدگیها، فعالیتهای مرتبط بههم که مستند، نظارت و کنترل شدهاند، دارند. آنها با دانش اینکه «یک اندازه» برای همه سایزها مناسب نیست، مسیر خود را با محدودیتهای هر پروژه منطبق میسازند و همیشه پس از پایان هر پروژه از طریق مرور درسآموختهها، مهارتهای خود و اعضای تیم را بهبود میدهند.
مدیران پروژه در انواع مختلف سازمانها –بهعنوان کارمندان، مدیران، پیمانکاران و مشاوران مستقل- وجود دارند. با کسب تجربه میتوانند به سمت مدیر برنامهریزی (مسئول چندین پروژه مرتبط) ویا مدیر پورتفولیو (مسئول انتخاب، اولویتبندی و همسوکردن پروژه و برنامهها با استراتژی سازمان) دست یابند.
روزبهروز تقاضا برای مدیر پروژه در جهان در حال افزایش است. همانگونه که سرعت تغییرات اقتصادی و تکنولوژیکی افزایش یافته، سازمانها در حال هدایت انرژی و توان خود از فعالیتهای معمول بر روی پروژهها هستند.
امروزه مدیران ارشد و مدیران منابع انسانی، مدیریت پروژه را یک صلاحیت استراتژیک میدانند که برای موفقیت کسب و کار ضروری است. آنها باور دارند که کارشناسان متخصص جزء ارزشمندترین منابع آنها هستند.
استفاده از بازی در آموزش مدیریت پروژه
اگر میخواهید همه چیز را در مورد گربهها در 3 دقیقه یاد بگیرید، یک گربه را از دمش بگیرید.
“مارک تواین”
استفاده از آموزشهای بازیمحور برای آموزش مدیریت پروژه:
بازیها و مثالهای واقعی بهترین ابزار برای یادگیری و انتقال مسائل پیچیده هستند که در کنار یادگیری سادهتر، کمک میکنند که مطالب در مدت زمان بیشتری بعد از اتمام جلسه در ذهن باقی بمانند. این ابزارها مسیرهای میانبری هستند که ساعتها سخنرانی، تدریس و توضیحات تئوری به افراد انتقال پیدا کنند.
مقالات متعدد جدیدی ثابت کردهاند که آموزشهای بازیمحور و یا (GBL: Game Based Learning) تاثیر بسزایی در فرآیند آموزش دروس مهندسی مانند مهندسی برق و مهندسی کامپیوتر میگذارند.
این روش آموزش در مدیریت پروژه، میتواند تاثیر به مراتب بیشتری داشته باشد. مباحثی که در استاندارد PMBOK در مورد مدیریت پروژه بیان شدهاند، براساس تجربهی زیسته افرادی است که در صنایع مختلف به عنوان مدیر پروژه فعالیت داشتهاند و این تجربیات توسط موسسه PMI گردآوری شده و در فرمت مشخصی قرار گرفته است و استاندارد را شکل داده است.
مدرس برای آموزش بهتر این مطالب به دانشپذیران از مثالهای واقعی استفاده کرده که کارایی دوره آموزشی را افزایش دهد. این مثالها به صورت شفاهی مطرح شده و معیار عملی آن لزوما در خود کلاس موجود نیست، بنابراین دانشپذیر برای درک مثالها مجبور است که آنها را تصور کند که خود این موضوع با توجه به میزان تجربه و صنعتی که فرد در آن مشغول به کار بوده، برای تمامی افراد در یک سطح نیست. همچنین استفاده از بازی ها باعث افزایش فضای تعامل تیمی و ارتباط بهتر مدرس با دانشپذیران و ایجاد فضای صمیمیتر در دوره میشود.
برای حل این موضوع، مدرس با ارائهی یک سناریوی بازیوار که در کلاس مطرح میشود، اقدام به انتقال دانش میکند و در آن میتواند مفاهیم را به زبان سادهتر همراه با یک نتیجهی عینی بیان کند.
موسسه PMPiran هم در همین راستا با همکاری دانشگاه خواجه نصیر، اقدام به برگزاری دورههای آموزشی با استفاده از رویکردهای بازیمحور کرده است. بازیها و سناریوهای عملی در دانشهای مختلف مدیریت پروژه در حین کلاس مطرح میشوند که به فراخور دوره محتوای آنها تغییر میکند.