شکاف مهارتی و گذر از آن برای بازار کار مدیریت پروژه

3/5 - (1 امتیاز)

یکی از دلایلی که مدیران از نبود نیروی متخصص و افراد تحصیل‌کرده از نبود کار در حوزه‌ی مدیریت پروژه صحبت می‌کنند، وجود شکافی بزرگ میان مهارت نیروهای آماده به کار و مهارت‌های واقعی مورد نیاز در بازار کار است. پژوهشی که به تازگی توسط موسسه‌ی بین‌المللی مدیریت پروژه (®PMI) منتشر شده، نشان می‌دهد که این شکاف در حال بزرگ‌تر شدن است.

PMPiran
4 آذر 1396 دقیقه 2 دیدگاه

یکی از دلایلی که مدیران از نبود نیروی متخصص و افراد تحصیل‌کرده از نبود کار در حوزه‌ی مدیریت پروژه صحبت می‌کنند، وجود شکافی بزرگ میان مهارت نیروهای آماده به کار و مهارت‌های واقعی مورد نیاز در بازار کار است. پژوهشی که به تازگی توسط موسسه‌ی بین‌المللی مدیریت پروژه (®PMI) منتشر شده، نشان می‌دهد که این شکاف در حال بزرگ‌تر شدن است.

اما چرا چنین شکافی به وجود آمده؟ موارد زیر را می‌توان از دلایل عمده‌ی به وجود آمدن و بزرگ‌تر شدن این فاصله دانست:

  • افزایش بسیار زیاد موقعیت‌های شغلی که نیاز به مهارت‌های مدیریت پروژه دارند
  • نرخ بالای بازنشستگی مدیران حرفه‌ای پروژه که در بسیاری از موارد زودتر از موعد نیز هستند
  • توسعه‌ی سریع کشورهایی مثل چین و هند و بالا رفتن تعداد پروژه‌ها در سطح جهان

®PMI در گزارش خود پیش‌بینی کرده که تا سال 2027 تعداد موقعیت‌های شغلی که برای به دست آوردن آن‌ها نیاز به داشتن مهارت‌های مدیریت پروژه خواهد بود، به بیش از 87.7 میلیون شغل در سطح جهان خواهد رسید. این آمار در کنار کم‌بود افراد حرفه‌ای که بتوانند نقشی موثر در اجرای استراتژی‌های سازمان و ایجاد تغییر ایفا کنند، نگران‌کننده است.

براساس گزارش ®PMI، قسمت عمده‌ی موقعیت‌های شغلی که نیاز به مهارت‌های مدیریت پروزه دارند در حوزه‌های عمران و ساخت و ساز، فناوری اطلاعات و مالی و بیمه خواهند بود.

چرا باید به این شکاف توجه کرد؟

پروژه‌های اجراشده در یک کشور، مستقیما در میزان تولید ناخالص داخلی و رشد اقتصادی تاثیر می‌گذارند و این دو نیز به نوبه‌ی خود استاندارد زندگی مردم یک کشور را تعیین می‌کند. با توجه به وجود شکاف در اکثر کشورهای جهان، مشکلات اقتصادی فقط مربوط به یک کشور نخواهند بود و اگر فکری برای بسته شدن این شکاف نشود، با یک بحران اقتصادی جهانی روبه‌رو خواهیم شد.

چه مهارت‌هایی برای یک مدیر حرفه‌ای پروژه در بازار کار لازم است؟

مهارت‌های مدیران پروژه به سه بخش اصلی تقسیم می‌شود:

1- دانش فنی مدیریت پروژه

2- مهارت‌های رهبری

3- مدیریت استراتژیک و کسب‌وکار

فایده‌ی به دست آوردن این مهارت‌ها چیست؟

همان‌طور که گفته شد، بازار کار بسیار بزرگی برای مدیران حرفه‌ای پروژه وجود دارد که هر روز در حال بزرگ‌تر شدن است. علاوه بر این، با توجه به افزایش ارتباطات سازمان‌های ایرانی با همتایان خارجی خود و افزایش تعداد پروژه‌های عظیم مشترک در داخل و خارج از کشور، نیاز به مدیران حرفه‌ای پروژه در کشور ما نیز به سرعت رو به افزایش است.

اگر تعداد موقعیت‌های شغلی در دسترس شما را راضی نمی‌کند، باید نگاهی هم بیندازید به آمار PMI درمورد حقوق این موقعیت‌های شغلی نسبت به شغل‌هایی که در آن‌ها نیازی به مهارت‌های مدیریت پروژه نیست. این آمار نشان می‌دهد که حقوق مدیران پروژه به شکل میانگین 82 درصد بالاتر است از سایر موقعیت‌های شغلی در همان صنعت است.

برای به دست آوردن این مهارت‌ها چه باید کرد؟

برای آشنایی کامل با استانداردهای ®PMBOK (کلیت دانش مدیریت پروژه) و به دست آوردن دانش و مهارت‌های لازم در بازار کار، بهتر است در یک دوره‌ی حرفه‌ای مدیریت پروژه شرکت کنید. اگر دانش عمومی مدیریت پروژه را دارید، توصیه‌ی ما این است که در یک صنعت و بازار خاص تخصص بیش‌تری کسب کنید.

یکی از راه‌های پیش روی شما، شرکت در دوره‌های مشترک شرکت PMPiran و دانشگاه امیرکبیر است که برای ثبت‌نام در آن‌ها می‌توانید با ما تماس بگیرید.


PMPiran

PMP

مجموعه PMPiran با سال‌ها تجربه در حوزه آموزش و مشاوره مدیریت پروژه


2 پاسخ

  1. دهکردی نیم‌رخ
    دهکردی

    سلام
    در متن بالا برخی مطالب قید شده از گزارش منتشر شده توسط PMI استخراج شده. ولی آدرس دقیق منبع قید نشده. چطور می توان به منبع و متن اصلی این گزارش دسترسی پیدا کرد؟
    با تشکر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *