[su_heading size=”20″ margin=”40″]مكان جلسه: شركت پيشرو مديريت پيران (PMPIran)
زمان جلسه: مورخ 24/01/90 ساعت 21:00- 19:00 [/su_heading]
[su_note note_color=”#005095″]حاضرين از راست به چپ آقايان:
ايستاده: رحيمي، معيني، گلپريان، علوي و سياح
نشسته: حاج شيخي، محمدي، هاشمي و محمودزاده
[/su_note]
-
نحوه برگزاري جلسه چهارم
طبق سياست اتخاذ شده در برگزاري جلسات، جلسه راس ساعت 19شروع و ساعت 21 تمام شد. تعداد حاضرين در اين جلسه 9 نفر بودند كه تعداد افراد حاضر نسبت به افرادي كه اعلام آمادگي كرده بودند (18 نفر) بسيار كمتر بود. البته 3 نفر از دوستان پيشاپيش به دليل مشكلات غير قابل پيش بيني، عدم امكان حضور خود را اعلام كرده بودند.
همانطور كه مستحضريد، وقتي تعداد حاضرين از 8 يا 9 نفر مي گذرد، امكان تشكيل جلسه در واحد 10 (دفتر آقاي مهندس شقاقي( نبوده و جلسات مي بايست در واحد 14 تشكيل شوند و حضور افراد باعث اختلال در مطالعه ديگران شده و برخي از آنها مي بايست به واحد پايين (واحد 10) منتقل شوند.
در ضمن تهيه شيريني و نسكافه توسط آقاي مهندس شقاقي انجام ميگيرد كه ايشان با توجه به تعداد افرادي كه اعلام حضور كرده اند، اقدام به تدارك تنقلات مي كند كه عدم حضور دوستان باعث حيف و ميل آنها و همچنين عدم امكان برنامه ريزي براي كساني كه در مرحله تست زدن مي باشند، مي گردد. لذا از تمامي دوستان تقاضا مي شود كه حضور خود را چنان برنامه ريزي كنند كه مشكلات ذكر شده پيش نيايد.
-
1- موضوعات مطرح شده در جلسه
-
بررسي اخذ PDU در سيستم جديد و تخصيص PDU به گردهمايي هاي اعضاي PMP شركت PMPIran
با توجه به تغيير سيستم اخذ PDU از سوي PMI و تدوين دستورالعمل و دسته بندي هاي جديد، در ابتداي جلسه سيستم جديد PMI براي اخذ PDU توضيح داده شد و شركت كنندگان نظرات خود را در اين مورد بيان كردند.
در بخش C Self-directed learning عنوان formal discussion with colleagues,coworkers,client or consultants Having ذكر شده است كه مي بايست در مورد مديريت پروژه، مديريت ريسك، مديريت زمان و يا Program Management و … باشد و از اين آيتم ميتوان به منظور اخذ PDU براي حاضرين جلسات و گردهمايي ها استفاده نمود به همين منظور آقاي مهندس سياح مسئوليت ترجمه صورتجلسات قبلي را تقبل كرده و مقرر شد پس از ترجمه، گزارشها براي حاضرين هر جلسه، ارسال شوند.
- مشكلات موجود در استقرار PMIS در شركتها
در ابتدا مروري بر بحثهاي مطرح شده درجلسات گذشته شد. در جلسات گذشته مشكلات موجود در شركتهاي مختلف در راستاي استقرار PMIS مطرح شدند. از موارد مطرح شده در جلسه هاي گذشته و اين جلسه مي توان به موارد زير اشاره نمود.
- – فرد محور بودن مديريت شركتها (مخصوصاً شركتهاي خصوصي)
- – عدم آشنايي مديران ارشد شركتها با سيستم PMIS
- – عدم آشنايي كارشناسان شركتها با نحوه اجرا و استقرار سيستم PMIS
- – عدم وجود اطلاعات (DATA) كافي به منظور توجيه و اجراي سيستم PMIS
و در ادامه به منظور رفع مشكلات ذكر شده، راه حلهاي زير ارائه شدند.
- آموزش مديران ارشد براي آشنايي با PMIS در سطح كلان
همانطور كه در جلسات گذشته بيان شد، در ابتداي مسير استقرار سيستم PMIS، مي بايست مديران ارشد شركتها تحت آموزش قرار گرفته و در اولين مرحله با كليات اين سيستم آشنا شده و از مزايا اجراي آن در شركتهاي مشابه مطلع شوند. اين آموزش كار را براي گروه اجرايي اين سيستم و همچنين كارشناسان شركت كه مي بايست مطابق با سيستم مديريت پروژه فعاليتهاي خود را انجام دهند بسيار آسان خواهد كرد.
در ضمن آشنايي مديران با PMIS مي تواند به تنهايي موتور محرك اجرايي در شركت ها بالاخص شركتهاي خصوصي باشد.
-
آموزش كارشناسان براي آشنايي و اجراي PMIS به صورت جز به جز
پس از مديران، نوبت به آموزش كارشناسان مي رسد. كارشناسان افرادي هستند كه مي بايست فعاليتهاي خود را در راستاي استاندارد PMBOK انجام داده و لذا لازم است كه از تمام اصول آن اطلاع داشته و با آشنايي كامل از آن، به اجراي سيستم بپردازند.
- تهيه اطلاعات از پروژه هاي قبلي و اجرا شده در شركتها
ايجاد بانك اطلاعاتي يكي از ملزومات و همچنين نتايج اجراي سيستم PMIS مي باشد. اين اطلاعات مي تواند به منظور توجيه مديران ارشد شركت و همچنين مقايسه پروژه ها مورد استفاده قرار بگيرد. در بسياري از شركتها، دانش وجود دارد ولي فقر اطلاعاتي (DATA) باعث عدم اجراي سيستم مديريت پروژه مي شود.
-
تهيه گزارش توجيه اقتصادي براي مديران ارشد شركتها
تمامي مديران شركتها در ابتدا نگران تغيير سيستم بوده ولي با اين وجود جلب نظر آنها الزامي مي باشد. بدين منظور پيشنهاد مي شود كه اجراي اين طرح در قالب طرح توجيهي مطرح شده و مزاياي آن برحسب معيارهاي مورد نظر آن مديريت ارائه شود. بسايري از مديران، هزينه هاي مالي و درآمد، معيار اول آنها مي باشد و برخي ديگر زمان و ….، لذا در ابتدا مي بايست نظرات ايشان را شنيد و سپس با توجه به معيارهاي مورد نظر ايشان طرح توجيهي ارائه داد. در راستاي توجيه استفاده از سيستم مديريت پروژه PMBOK ميتوان از نتايج اين سيستم در اجراي پروژه هاي شركتهاي ديگر استفاده كرد.
در ضمن در تهيه گزارش طرح توجيهي مي بايست نقاط مشترك استراتژي موجود در آن شركت و سيستم مديريت پروژه را استخراج و درك و در راستاي آن و براي مجاب كردن مديران تلاش نمود. به طور مثال در ابتدا نبايد كل سيستم يك شركت را متحول نمود زيرا ممكن است آن شركت در اجراي پروژه هاي خود با مشكل مواجه شده و امكان استقرار كامل سيستم مديريت پروژه مورد نظر متوقف شود.
- انجام فعاليتهاي فرهنگي به منظور اثبات مزاياي استفاده از سيستم مديريت پروژه مطابق PMBOK و صبر و شكيبايي در طول اجرا و استقرار آن
مسلماً تغيير سيستمهاي موجود در شركتها آسان نبوده و لذا اجرا و استقرار آنها نياز به صبر و شكيبايي و آمادگي براي رفع مشكلات دارد. ايجاد محيط هاي دوستانه، روابط نزديك با تمامي كاربران سيستم ( به صورت مستقيم و غيرمستقيم) و پيگيري فعاليتهاي فرهنگي از نيازهاي تغيير سيستم هر شركت مي باشد. در اين راستا، اجراي سيستم مديريت پروژه نيز استثنا نبوده و نياز به صبر و زمان دارد. اين سيستم نمي بايست به صورت انفجاري اجرا شود و با توجه به گستردگي آن، پيشنهاد مي شود كه آيتمهاي آنها يكي يكي و پس از بررسي نتايج هريك، ادامه پيدا كند.
دیدگاهتان را بنویسید