چند سالی است که با توسعه روزافزون صنایع در دنیا، مسئلهی فاصله گرفتن دانشگاه از صنعت در ایران مورد توجه قرار گرفته و دانشجویان و فارغالتحصیلان میدانند که برای ورود موفق به بازار کار باید مهارتهای مختلفی را خارج از کلاسهای دانشگاه کسب کنند. در ادامه به مهارتهایی خواهیم پرداخت که به عنوان یک مدیر پروژه و موفقیت در این حوزه باید داشته باشید.
- مهارتهای ارتباطی
مهارت برقراری ارتباط و انتقال مفاهیم مربوط به پروژه به افراد در سطوح مختلف سازمان یکی از مواردیست که به عنوان مدیر پروژه قطعا به آن نیاز پیدا خواهید کرد. شما باید بتوانید از ذینفعان پروژه شناخت پیدا کنید و پیامی که به آنها انتقال میدهید را براساس همین شناخت تنظیم کنید.
مثلا برخی افراد نیاز دارند که جزئیات اجرای پروژه را بشنوند و برای برخی دیگر دانستن کلیات و مرحلهای که پروژه در آن قرار دارد کافیست. حتی شاید لازم باشد برای انتقال پیامهای مورد نظرتان با برخی افراد ارتباطی در سطح شخصی برقرار کنید و ابتدا درمورد مسائلی غیر از پروژه صحبت کنید.
در هر صورت، مهارتهای ارتباطی یک مدیر پروژه برای موفقیت او در بازار کار بسیار مهم هستند.
- آشنایی با ابزارهای اصلی مورد نیاز
تمام مدیران پروژه باید به قابلیتهای نرمافزارهای کاربردی آگاه باشند. این روزها دیگر مدیر پروژهای نیست که نتواند به خوبی از نتایج حاصل از نرمافزارهایی مثل اکسل یا مایکروسافت پراجکت (MSP) به خوبی استفاده کند. طبیعتا با توجه نوع کارتان به نرمافزارهای دیگری نیز احتیاج خواهید داشت.
- آشنایی با استانداردهای مدیریت پروژه براساس PMBOK
PMBOK در واقع مجموعهای از فرآیندها، درسآموختهها، اصطلاحات و سایر اطلاعات مربوط به دانش مدیریت پروژه است که توسط موسسهی مدیریت پروژه (PMI) منتشر میشود و استانداردهای صنعت را مشخص میکند. مدیران پروژهی کارکشته و بینالمللی باید با این استانداردها آشنا باشند و آنها را در فعالیتشان به کار بگیرند.
- آشنایی با صنایع مختلف
علاوه بر دانش عمومی مدیریت پروژه، بهتر است با فضای پروژهها در صنایع مختلف نیز آشنا شوید. مثلا پروژههای دنیای فناوری اطلاعات با پروژههای عمرانی و صنعت نفت و گاز بسیار متفاوت هستند و برای مدیریت هرکدام باید دانش خاص خودشان را داشته باشید.
- داشتن یک مدرک معتبر در حوزهی مدیریت پروژه
برای به دست آوردن مهارتهایی که درمورد آنها صحبت شد، به گذراندن دورههای مختلفی نیاز خواهید داشت. اگر میخواهید شروع خوبی در دنیای مدیریت پروژه داشته باشید، بهتر است این دورهها را با یک موسسهی معتبر بگذرانید و مدارک حرفهای مربوطه را هم دریافت کنید. داشتن چنین مدارک حرفهای، رزومهی شما به عنوان یک تازهکار در حوزهی مدیریت پروژه را با دیگران متفاوت خواهد کرد.
جمعبندی
آنچه که گفته شد، تنها بخشی از مهارتهای لازم برای تبدیل شدن به یک مدیر حرفه ای پروژه است و برای پیشرفت قطعا به مهارتهای دیگری نیز نیاز خواهید داشت.
اگر میخواهید یادگیری را شروع کنید و مهارتهای لازم را یک به یک به دست آورید، توصیهی ما شرکت در دورههاییست که دانشکده مهندسی صنایع و سیستم های مدیریت دانشگاه صنعتی امیرکبیر با همکاری شرکت PMPiran برگزار میکند. این فرصت طلایی برای یادگیری و دریافت گواهی مربوط به دوره را از دست ندهید.
دیدگاهتان را بنویسید